סטפן היינן של יקב יפו, הוא בוגר הפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית ולימודי ייננות בחבל בורגון בצרפת. סטפן חידד את כישוריו במהלך שנת עבודה ביקב באזור סנט אמיליון וביקב ידוע נוסף בדרום אפריקה. כניסתו לתפקיד הביאה עמה גישת ‘עולם חדש’ ליקב, השומרת בעיקר על הארומה ומתמקדת בייצור לבנים טריים, ארומטיים ופריכים. ביינות האדומים שלנו הביא סטפן שינוי כיוון, מתן עדיפות למהות הענבים, ושמירה על טעמם הפירותי, מהנה באותה מידה עם או בלי אוכל. סטפן שם דגש על טעמים ארומטיים, ומתרחק מלתת לתהליך היישון בחביות להאפיל על האיכויות האינהרנטיות של הענבים.
אן מארי צלניקר
אן מארי נולדה בצרפת וחיה בחבל אלזס למשפחה של יצרני יין, את אהבתה לאוכל ויין משובח העבירה למשה לאחר שנפגשו ב-1975. לאן היה ברור שבשלב מסויים יקום יקב בישראל. השילוב של הרומנטיקה הבלתי נגמרת של אן, הפרקטיות של משה וההשכלה של סטפן, הקימו את יקב יפו.
משה צלניקר
מרגע הגעתו לצרפת בשנות ה-70 וחשיפתו לתרבות האוכל והיין של חבל אלזס, משה נדבק בחיידק הייננות ולא חדל לעסוק בנושא. בימיו הראשונים של היקב היינות התאפיינו בטעמים יותר מורכבים וטאניניים, עם השריות ארוכות שהתאימו לתרבות היין של אותה תקופה בישראל. ההתחלה הצנועה הסתכמה במספר חביות בודדות, כאשר כל חברי המשפחה לוקחים חלק בהליך ייצור היין והבקבוקים הראשונים חולקו כמתנות לחברים. בעקבות ביקורות נלהבות הייצור הלך וגדל תוך כדי מאמץ לשמר את אותה ההקפדה ותשומת הלב של השלבים הראשונים. עם השינוי בתרבות היין, התפתחות היקב והצטרפותו של סטפן ניתן מקום ליינות היותר מאוזנים ומיוחדים שניתן לטעום במבחר יינות היקב כיום
סופי מזרח
סופי, בתם הצעירה של אן ומשה, והצטרפה רק לאחרונה לעסק המשפחתי. היא השלימה לימודי “מנהל מזון ומשקאות” וצברה ניסיון רב בענף האירועים לאורך השנים. כיום היא תורמת מהידע שלה בתחום האירוח והאירועים, אחראית על השיווק ומביאה עמה אנרגיה רעננה ודינמית לעסק.
בקרו את היקב שלנו
כמו היין שלנו גם הסיפור שלנו מתפתח לאט ונולד ממפגש של הפכים שמשלימים אחד את השני ויוצרים משהו חדש